Skip to content
Wij zoeken nieuwe collega's! Bekijk onze vacatures
Drukwerkinkoop

Print management

Je bent op deze pagina belandt omdat je meer wilt weten over drukwerk(inkoop) of wellicht omdat je op zoek bent naar een nieuwe partner om je hierbij te ondersteunen. In beide gevallen kunnen we je helpen!

Procurement scan

Een belangrijke pijler van onze full service aanpak, heeft zich gevormd rondom de inkoop van drukwerk. Deze dienst noemen we printmanagement of print procurement. Onze experts hebben dan ook meer dan 20 jaar ervaring in het stroomlijnen van processen en het inkopen van drukwerkstromen, waaronder huisstijlmaterialen, boeken, magazines en promotionele middelen. Er komt veel kijken bij dit proces en daarom biedt onze “Procurement scan” dé uitkomst om jou de juiste inzichten te geven op de volgende gebieden:

  1. Huidige inkoopsituatie: evaluatie van bestaande inkoopprocessen, procedures en beleid met betrekking tot drukwerk. Dit omvat het beoordelen van de efficiëntie, transparantie en effectiviteit van het huidige inkoopproces.
  2. Leveranciersbeheer: beoordeling van de relatie met drukwerkleveranciers, inclusief het evalueren van de betrouwbaarheid, kwaliteit, prijsstelling en communicatie met leveranciers. Het kan ook het identificeren van mogelijke risico’s en het vaststellen van criteria voor leveranciersselectie omvatten.
  3. Kostenanalyse: analyse van de kosten van drukwerk, inclusief prijzen, facturering, betalingsvoorwaarden en mogelijke besparingsmogelijkheden. Dit kan ook het identificeren van onnodige uitgaven, inefficiënties of overbodige procedures omvatten. We werken op basis van de facturen die je het afgelopen jaar hebt ingeboekt.
  4. Kwaliteitscontrole: beoordeling van de kwaliteitscontroleprocessen, om ervoor te zorgen dat het drukwerk voldoet aan de vereiste normen en specificaties. Dit omvat het beoordelen van de procedures voor goedkeuring van drukproeven, het monitoren van de drukkwaliteit en het omgaan met eventuele klachten of afwijkingen.
  5. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid: evaluatie van de duurzaamheid van het drukwerk en de impact op het milieu. Hieronder vallen het onderzoeken van de gebruikte materialen, inktsoorten, recyclingmogelijkheden en het bevorderen van milieuvriendelijke drukpraktijken.

Deze ondernemingen gingen je voor:

Onze “procurement scan” is bedoeld als nulmeting en geeft potentiële verbeterpunten en optimalisatiemogelijkheden binnen het inkoopproces. Op basis van de resultaten van de scan zullen aanbevelingen worden gedaan om het proces efficiënter, kosteneffectiever en kwalitatief hoogstaander te maken.

Afhankelijk van de complexiteit van jouw huidige processen en werkzaamheden kunnen wij inschatten wat de investering is om deze scan voor jouw organisatie uit te voeren.

Wil je meer weten over onze Procurement Scan?

Mail of app Roel!

Manager Processen en Realisatie

T: +31 (0)26 319 01 67
M: +31 (0)6 46 37 67 40

roel@realconcepts.nl

Op de hoogte blijven?

Iedere maand sturen wij een nieuwsbrief uit met tips, inspiratie en ontwikkelingen. Zo hoef je er niet naar op zoek! Handig toch?

REAL Concepts

REAL Concepts BV
Beekhuizenseweg 11
6881 AA, Velp
+31 (0)26 – 31 90 160
verbinders@realconcepts.nl

Social

Kijkje achter de schermen? Volg onze socials!

Partners