Skip to content
Wij zoeken nieuwe collega's! Bekijk onze vacatures
Thema

Marketing en procurement: hoe REAL Concepts beide combineert voor succes

Marketing en procurement, gaat dat samen? Bij REAL Concepts is dat de basis.

Printmanagers aan het woord

Marketing-ideeën worden vaak groots neergezet. Daarna komen budget en timing pas aan de orde. De juiste kennis, heldere processen, een betrouwbaar netwerk en flexibele medewerkers zorgen ervoor dat gedrukte communicatiemiddelen via REAL Concepts tegen een gunstig tarief en tijdig geproduceerd worden.

Wat komt daar allemaal bij kijken? Een interview met onze printmanagers Roel, Stephan en Anita, leidde voor mij tot een heldere uiteenzetting.

“Procurement, wat moet ik me daar precies bij voorstellen?”

Roel trapt af “De letterlijke vertaling van procurement is inkoop. Wij kopen al jaren complexe stromen drukwerk in voor onze klanten bij zowel nationale als internationale leveranciers. ”

“Complexe drukwerkstromen?”

Roel vervolgt zijn verhaal “Veel ondernemingen hebben naast hun visitekaartjes, ook brochures, gimmicks, folders, eventmateriaal, mailingen en campagnemateriaal nodig. Wij beschikken over online tools om al deze drukwerkstromen te vereenvoudigen.”

“Kunnen opdrachtgevers dat dan niet zelf?”

Anita: “Vast wel, maar door onze expertise eraan toe te voegen, wint de opdrachtgever niet alleen aan tijd en rust, maar gebeurt dat ook nog eens tegen een gunstige prijs. Vaak zien we dat bedrijven werken met een drukker, terwijl die ene drukker een specialisme heeft en niet voor alle uitingen geschikt is. Wij kennen de markt, nationaal en internationaal, als geen ander en daar profiteren onze opdrachtgevers dus zeker van.”

“Welk soort opdrachtgevers bedient REAL Concepts met deze dienst?”

Stephan: “We kopen in voor verschillende soorten partijen en diverse functies binnen die bedrijven; uitgeverijen, marketeers, inkopers en zelfs voor drukkerijen. Ik zie bij mijn type opdrachtgever vooral dat zij op zoek zijn naar ontzorging en externe handjes. Tijdsbesparing dus. Als het nodig is rollen we zelfs de posters in kokers. Als deadlines maar gehaald worden!”

“En hoe ondersteunen wij opdrachtgevers nog meer naast een lage prijs en deadlines?”

Roel: “Wij beginnen trajecten vaak met een inventarisatie van alle huidige drukwerkstromen. Daarbij blijkt vaak al veel geld te besparen te zijn. Daarna proberen we zaken te vereenvoudigen, die misschien in de loop der jaren bij een bedrijf ‘gewoon’ zijn geworden. Even een kritische blik van buiten blijkt vaak tot verbeteringen te leiden. Vervolgens worden communicatiestromen onder de loep genomen. Koopt de juiste persoon bij de juiste partij in of kan dat slimmer?”

“En als het slimmer kan?”

Roel vervolgt zijn verhaal “Dan nemen we de regie over deze processen. Dit resulteert erin dat bedrijven zich meer kunnen focussen op hun eigen werkzaamheden en dat het onderaan de streep nog voordeliger en soms mooier (zegt hij met een lach) gemaakt wordt.”

“Hoe zien jullie de drukwerkmarkt voor de toekomst?”

Alle drie eensgezind “Die blijft bestaan!” Anita sluit af “Het is alleen de vraag in welke vorm en omvang. Omdat REAL Concepts zowel on- als offline trajecten aanbiedt zien wij echt de kracht tussen deze twee vormen. Dat zal in mijn optiek altijd zo blijven, in ieder geval tot aan onze pensioenen”

Avatar foto
Sophia Schreuder
De appel valt niet ver van de boom. Ook bij Sophie stroomt het marketingbloed door haar aderen. Sophia (Schreuder) krijgt energie van creatieve en uitdagende projecten. De droom van de klant waarmaken en hierbij de wensen van de klant meenemen in een full service marketing expierence is wat zij het liefste doet. Het snel schakelen en snel werk kunnen leveren zonder dat dit ten kosten gaat van het resultaat maken haar een echte aanwinst.

Op de hoogte blijven?

Iedere maand sturen wij een nieuwsbrief uit met tips, inspiratie en ontwikkelingen. Zo hoef je er niet naar op zoek! Handig toch?

REAL Concepts

REAL Concepts BV
Beekhuizenseweg 11
6881 AA, Velp
+31 (0)26 – 31 90 160
verbinders@realconcepts.nl

Social

Kijkje achter de schermen? Volg onze socials!

Partners