Skip to content
Wij zoeken nieuwe collega's! Bekijk onze vacatures
Thema

Hoe video marketing kan bijdragen aan het overbrengen van informatie

Waar een afbeelding meer dan 1000 woorden zegt, zegt een video meer dan 1000 afbeeldingen. Dit is waar de ware potentie van videomarketing ligt. Of het nu gaat over een sfeerimpressie of een documentaire. Een goede videoproductie is dynamisch, trekt de aandacht en nodigt mensen uit om te blijven kijken.

Informatie is key

We leven in een informatietijdperk waarbij er teveel informatie voor handen ligt. Zoek één bron en je vindt er 30. Dit maakt het voor bedrijven lastig om gezien te worden. Bezoekers nemen niet meer zomaar de tijd om grote lappen tekst te lezen. Alles moet sneller, beter en vooral concreter. Videomarketing is dé manier om hierop in te spelen. In een korte video van een halve minuut laat je exact zien wat je wilt overbrengen, kun je de klant aan je binden en je conversie verhogen. Door bijvoorbeeld een eenvoudige video op een landingspagina te plaatsen, kun je de conversie al verhogen met 80%.

Video marketing

Net als in een artikel stel je ook bij videoproducties een tekstdoel op. Wil je de klant bijvoorbeeld informeren, overtuigen, activeren of amuseren? Het antwoord op deze vraag veranderd het eindresultaat volledig. Het kan zijn dat je een nieuw product wilt uitbrengen en mensen hier enthousiast over wilt maken, of een sfeerimpressie wilt geven van jouw congres zodat je kijkers activeert om zich aan te melden voor de volgende editie. Met alleen afbeeldingen kom je een eind, maar met een video kom je veel verder.

Het is goed om ook te overwegen of je een voice-over wilt gebruiken in jouw videoproductie. Wil je je video voornamelijk op social media zoals Facebook en Linkedin delen? Dan is het mogelijk interessanter om geen voice-over te nemen aangezien video’s al snel automatisch spelen zonder audio. Wil je een informatieve video waarin je details benadrukt, dan kan een voice-over een hele mooie toevoeging zijn om professionaliteit uit te stralen en de klant goed te informeren.

Videomarketing geeft jou als producent de mogelijkheid om te analyseren wat de reactie van de kijker is. Populaire platformen als YouTube en Vimeo tonen bijvoorbeeld uitgebreide data met betrekking tot kijkgedrag. Deze data kun je weer gebruiken voor toekomstige marketingdoeleinden.

Videomarketing is niet meer weg te denken uit het moderne internet landschap. Het duurde even voordat het internet klaar was voor grootschalig streamen, maar het internet is er nu klaar voor.
Jij ook?

Neem gerust contact met ons op om te kijken of wij wat voor jou kunnen betekenen.
Mail ons op verbinders@realconcepts.nl

Joost Lettink
Joost is onderhand onderdeel van het interieur bij REAL Concepts. Met zijn kennis op het gebied van multimedia verzorgt hij een grote verscheidenheid aan projecten. In zijn vrije tijd is hij ironisch genoeg druk met de kunst van het niks doen.

Op de hoogte blijven?

Iedere maand sturen wij een nieuwsbrief uit met tips, inspiratie en ontwikkelingen. Zo hoef je er niet naar op zoek! Handig toch?

REAL Concepts

REAL Concepts BV
Beekhuizenseweg 11
6881 AA, Velp
+31 (0)26 – 31 90 160
verbinders@realconcepts.nl

Social

Kijkje achter de schermen? Volg onze socials!

Partners