Skip to content
Wij zoeken nieuwe collega's! Bekijk onze vacatures
TikTok Revolutie

TikTok revolutie: bedrijven wereldwijdbenutten de app voor succes

TikTok heeft zijn stempel gedrukt op het socialemedialandschap en is nu onmisbaar geworden. Als een opkomende krachtpatser heeft het de deuren geopend voor bedrijven wereldwijd.

TikTok heeft zijn stempel gedrukt op het socialemedialandschap en is nu onmisbaar geworden. Als een opkomende krachtpatser heeft het de deuren geopend voor bedrijven wereldwijd. Van grote internationale merken tot lokale ondernemingen: steeds meer bedrijven omarmen TikTok als hét platform om hun merk te promoten en in contact te komen met hun doelgroep. In dit blog nemen we je mee op ontdekkingsreis langs inspirerende voorbeelden van Nederlandse en internationale bedrijven die de creatieve kansen van TikTok volledig omarmen.

Hema: creatieve content en gen-Z connectie

Te midden van de meest iconische Nederlandse merken heeft Hema de TikTok-wereld met storm veroverd. Met meer dan 130.000 volgers, 3.1 miljoen likes en meer dan 47 miljoen weergaven heeft Hema aangetoond dat creativiteit op dit platform allesbehalve saai is. Hun recente “back to school” campagne werd omgedoopt tot “slayma”, een knipoog naar het Gen-Z jargon “slay”, wat op sociale media wordt gebruikt om iets geweldigs aan te duiden. Deze campagne, versterkt door samenwerkingen met bekende TikTokkers zoals @jack_shore, @Jipcraque en @apsonarmy, heeft niet alleen hun bereik vergroot, maar ook hun band met een jongere doelgroep versterkt.

Slayma sensatie
De “back to school” campagne van Hema heeft een opwindende gedaanteverwisseling ondergaan: “slayma” is geboren. Deze knipoog naar het Gen-Z begrip “slay”, dat wordt gebruikt om coolheid te benadrukken op sociale media, heeft op TikTok een krachtige impact gehad. De TikTokkers zijn er dol op en de waardering voor deze knipoog is overduidelijk. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft Hema de “slayma” campagne zelfs naar het populaire spel “Roblox” gebracht in samenwerking met bekende influencers.

Influencers: Hema’s slimme zet
Hema benut slim het netwerk van bekende TikTokkers en invloedrijke figuren. Ze hebben onlangs samengewerkt met prominente tiktokkers zoals @jack_shore (500.000 volgers), @Jipcraque (320.000 volgers) en @apsonarmy (930.000 volgers). Deze strategische samenwerkingen hebben Hema de kans gegeven om een doelgroep te bereiken die voorheen buiten hun bereik lag. Het resultaat? Een connectie met een nieuw publiek en een onmiskenbare boost voor hun merkbekendheid.

@hemanederland We loved dat @Jack Shore kwam by to slay onze after work feestje met his shirt & remix 🥰💅✨ #HEMA #SLAYMA #jackshore #dutch ♬ original sound – HEMA

@hemanederland Mama, mama, IK MOET MEER BOUWPAKKETTEN!! 😩 Hoeveel roofdieren heb jij al gespaard? 🦉🦅🦇@Apson #HEMA #roofdieren ♬ original sound – HEMA

Duolingo: magie met een uil

Met maar liefst 7.4 miljoen volgers heeft Duolingo, de taal-lerende app, de kunst van aantrekkelijke TikTok-content onder de knie gekregen. De groene mascotte-uil is de ster van hun kanaal, waar hij verkleedpartijen en dansjes uitvoert. Deze mascotte heeft niet alleen Duolingo’s imago versterkt, maar heeft ook de kracht om trends en virale momenten naadloos te integreren. Deze gedurfde en amusante aanpak heeft hun merk minder zakelijk en aantrekkelijker gemaakt voor jongere kijkers. De mascotte is zelfs een herkenbaar symbool geworden dat wordt geassocieerd met Duolingo, zowel online als offline.

IJssalon Borger: lokaal succes, wereldwijd

TikTok biedt niet alleen kansen voor internationale merken, maar ook voor lokale ondernemingen. Het account van IJssalon Borger uit Drenthe is hiervan het bewijs. Met meer dan 120.000 volgers en 6 miljoen likes heeft deze ijssalon een veel groter bereik dan voorheen mogelijk was. Het kanaal deelt korte, humoristische sketches die situaties uit het dagelijks leven van de ijssalon belichten. Dit heeft niet alleen de naamsbekendheid vergroot, maar heeft ook geleid tot het opzetten van een webshop voor merchandise, waardoor extra inkomstenbronnen zijn aangeboord.

Deze voorbeelden geven slechts een tipje van de ijsberg als het gaat om hoe bedrijven TikTok gebruiken om hun merk te versterken, hun doelgroep te bereiken en zelfs nieuwe inkomstenstromen te creëren. TikTok heeft zich onmiskenbaar ontwikkeld tot een arena waar creativiteit en zakelijk succes hand in hand gaan.

Neem de leiding op TikTok: samenwerken voor jouw succes

Ben jij klaar om de kansen van TikTok te grijpen? Ontdek hoe je de kracht van TikTok kunt benutten om je merk te versterken, je doelgroep te bereiken en een unieke band met je publiek op te bouwen. Laat ons je helpen om TikTok op een meesterlijke manier in je strategie op te nemen. De toekomst wacht, en TikTok staat aan de leiding.

Avatar foto
Remco van IJzendoorn
Remco is uiterst goed in het ontwerpen van flitsende websites en spetterende motion graphics. Thuis maakt hij graag complexe creaties van lego.

Op de hoogte blijven?

Iedere maand sturen wij een nieuwsbrief uit met tips, inspiratie en ontwikkelingen. Zo hoef je er niet naar op zoek! Handig toch?

REAL Concepts

REAL Concepts BV
Beekhuizenseweg 11
6881 AA, Velp
+31 (0)26 – 31 90 160
verbinders@realconcepts.nl

Social

Kijkje achter de schermen? Volg onze socials!

Partners