Skip to content
Inspiratiesessies Inside Out Storytelling. Bekijk hier de beelden
Tips & Tricks

Waarom SEO nog steeds onmisbaar is!

Is het nodig om je als bedrijf je te focussen op het behalen van de hoogste ranking in Google? Het antwoord is een overtuigende ‘ja’! SEO (Search Engine Optimization) is nog steeds relevant en blijft een essentieel onderdeel van elke succesvolle online strategie.

Met miljoenen websites die strijden om aandacht op het internet, is het van cruciaal belang dat jouw website goed scoort in zoekmachines. Een hoge positie in de zoekresultaten kan leiden tot meer organisch verkeer en meer potentiële klanten. SEO-optimalisatie helpt je website beter vindbaar te maken voor zoekmachines, waardoor je de concurrentie een stap voor kunt blijven.

Waarom SEO inzetten goed is voor je bedrijf

Bouw geloofwaardigheid en vertrouwen op

Mensen hebben de neiging om organische zoekresultaten in zoekmachines als betrouwbaar te beschouwen. Door een sterke SEO-strategie toe te passen, kun je jouw website autoriteit en geloofwaardigheid geven. Dit doe je onder andere door relevante en waardevolle inhoud te bieden, technische optimalisaties door te voeren en backlinks van kwaliteitswebsites te verkrijgen. Een vertrouwenwekkende website trekt niet alleen meer bezoekers aan, maar kan ook leiden tot hogere conversiepercentages. Maar wees wel uniek in je teksten.

Bereik je doelgroep op het juiste moment

SEO stelt je in staat om je doelgroep te bereiken op het moment dat ze actief op zoek zijn naar informatie, producten of diensten die jij aanbiedt. Door de juiste zoekwoorden te targeten en relevante inhoud te bieden, kun je ervoor zorgen dat jouw website wordt weergegeven wanneer potentiële klanten actief op zoek zijn naar wat jij te bieden hebt. Dit vergroot de kans dat ze je website bezoeken en met je in contact komen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op trends.google.nl.

Duurzaamheid en langetermijneffecten

In tegenstelling tot sommige andere vormen van digitale marketing, kan SEO een langdurig effect hebben. Zodra je website een goede positie in de zoekresultaten heeft veroverd, kan deze nog steeds verkeer genereren, zelfs als je niet actief campagnes voert. Dit maakt SEO tot een waardevolle investering op lange termijn, in tegenstelling tot betaalde advertenties die verdwijnen zodra je stopt met betalen.

Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van SEO

SEO is overigens verre van statisch is. Zoekmachines, zoals Google, blijven hun algoritmen evolueren om betere zoekresultaten te bieden aan gebruikers. Dit betekent dat je je SEO-strategie voortdurend moet aanpassen om bij te blijven met deze veranderingen. Door op de hoogte te blijven van de laatste trends en best practices, kun je een voorsprong behouden op je concurrenten en je online aanwezigheid blijven optimaliseren.

Consistentie

Zo is het belangrijk om consistent te blijven met je uitingen, overal. Dus bekijk waar je online nog meer actief bent, zoals je social media kanalen. Draag je hier hetzelfde uit als op je website? Zorg dat al je informatie up-to-date is en je beschrijving, logo en ander beeldmateriaal allemaal in lijn zijn. Zo kom je betrouwbaarder over, en is het voor Google makkelijker om de link te leggen met alle profielen.

E-E-A-T-score

Wat voor score? De E-E-A-T-score. Het staat voor Expertise, Experience, Authoritativeness en Trustworthiness. Oftewel, laat zien dat je beschikt over de juiste expertise, ervaring, autoriteit en betrouwbaarheid. Dit kan in verschillende vormen! Deel whitepapers, video’s, awards en beschrijf relevante blogs. Op deze manier kan Google zien dat je beschikt over de juiste informatie.

Focus je niet alleen op SEO

Door de juiste teksten te schrijven en relevante zoekwoorden te gebruiken, kan je je ranking in zoekmachines al flink vergroten. Maar… focus je niet alleen hier op! Google wordt namelijk steeds meer een social media kanaal. Ze delen video’s, shopping mogelijkheden, afbeeldingen en dit allemaal boven ranking #1. Denk dus breder dan tekst!

Kortom, SEO blijft een krachtige tool voor digitale marketeers en ondernemers. Het vergroot de zichtbaarheid, bouwt geloofwaardigheid op, bereikt de juiste doelgroep en heeft een langdurig effect. Het is een dynamisch veld dat voortdurende inspanning en aanpassing vereist, maar de resultaten zijn de moeite waard. Dus, als je nog steeds twijfelt over het belang van SEO, is het tijd om er actief mee aan de slag te gaan en te profiteren van de voordelen die het te bieden heeft!

Lees ook onze blog over onze bevindingen van Yoastcon 2023, het SEO-event van het jaar!

Avatar foto
Lucia Velthuis
Lucia is nieuwsgierig, zo nieuwsgierig dat ze op (bijna) alle vlakken van Marketing & Communicatie iets weet, waarbij content haar specialisatie is. Ze wordt vooral enthousiast van de combinatie tussen content schrijven, websites optimaliseren en design. Bovenal vindt zij: meten = weten! Ze is een échte Bourgondiër met een liefde voor lekker eten en speciaal bier.

Op de hoogte blijven?

Iedere maand sturen wij een nieuwsbrief uit met tips, inspiratie en ontwikkelingen. Zo hoef je er niet naar op zoek! Handig toch?

REAL Concepts

REAL Concepts BV
Beekhuizenseweg 11
6881 AA, Velp
+31 (0)26 – 31 90 160
verbinders@realconcepts.nl

Social

Kijkje achter de schermen? Volg onze socials!

Partners