Skip to content
Inspiratiesessies Inside Out Storytelling. Bekijk hier de beelden
Google Analytics 4

Wees op tijd tijdens deze ingrijpende verandering

Voor veel online marketeers is Universal Analytics een onmisbaar onderdeel in de gereedschapskoffer. Vanaf 1 juli 2024 zal Google Universal Analytics vervangen worden door Google Analytics 4. Dit betekent dat je geen toegang meer hebt tot Universal Analytics via Google Analytics.  Deze ingrijpende verandering vindt al snel plaats. Wat moet je doen?

Stap 1: jouw gegevens exporteren

Wil je kunnen blijven beschikken over de gegevens uit jouw Universal Analytics-property, download of exporteer dan nu jouw gegevens.

Doe je dit niet met een van de methoden die worden beschreven in het Helpcentrum van Google Analytics, dan worden je gegevens definitief door Google verwijderd en kunnen ze niet worden teruggehaald. Als je de BigQuery-integratie wilt gebruiken om historische gegevens te exporteren uit jouw Universal Analytics 360-property, raden we je dringend aan hier onmiddellijk mee te starten.

Gegevens en instellingen van Universal Analytics die toegankelijk zijn via adverteerders, uitgevers of andere productintegraties zullen niet langer beschikbaar zijn zodra de diensten worden stopgezet.

 

Bijvoorbeeld:

  • Universal Analytics-doelen en e-commerce transacties meten geen nieuwe conversies meer. Dit betekent dat als je advertentieaccounts zijn gekoppeld aan Universal Analytics en je daar conversies meet, dit niet meer zal werken. Het kan de prestaties van je advertentiecampagnes beïnvloeden, vooral als je slim bieden gebruikt.
  • Universal Analytics-doelgroeplijsten worden gesloten. Dit kan invloed hebben op hoe je advertentiecampagnes worden geactiveerd en hoe goed ze presteren.
  • API-verzoeken voor Universal Analytics mislukken. Dit geldt ook voor verzoeken om Universal Analytics-gegevens te verwijderen met de API voor het verwijderen van gebruikers. Dit betekent dat tools die afhankelijk zijn van een API, zoals Looker Studio, geen toegang meer hebben tot Universal Analytics-gegevens.
  • Export en aanvulling van historische gegevens uit Universal Analytics 360-property’s in BigQuery kunnen uiterlijk tot en met 30 juni 2024 worden aangevraagd. Als je deze gegevens al hebt geëxporteerd, blijven ze beschikbaar in BigQuery.
  • Attributieprojecten die deel uitmaakten van Attributie (bèta) in Google Analytics worden verwijderd. Dit kan invloed hebben op hoe je attributiegegevens worden geanalyseerd en gebruikt.

Kom je er niet uit? Geen zorgen! Stuur een bericht via deze link en we staan klaar om je verder te helpen.

Avatar foto
Lucia Velthuis
Lucia is nieuwsgierig, zo nieuwsgierig dat ze op (bijna) alle vlakken van Marketing & Communicatie iets weet, waarbij content haar specialisatie is. Ze wordt vooral enthousiast van de combinatie tussen content schrijven, websites optimaliseren en design. Bovenal vindt zij: meten = weten! Ze is een échte Bourgondiër met een liefde voor lekker eten en speciaal bier.

Op de hoogte blijven?

Iedere maand sturen wij een nieuwsbrief uit met tips, inspiratie en ontwikkelingen. Zo hoef je er niet naar op zoek! Handig toch?

REAL Concepts

REAL Concepts BV
Beekhuizenseweg 11
6881 AA, Velp
+31 (0)26 – 31 90 160
verbinders@realconcepts.nl

Social

Kijkje achter de schermen? Volg onze socials!

Partners