Skip to content
Wij zoeken nieuwe collega's! Bekijk onze vacatures
Rebranding & nieuwe identiteit

Maaswaal College

Een vernieuwde koers richting toekomstige groei

De uitdaging

Het Maaswaal College in Wijchen stond voor een uitdaging: hoe konden ze meer leerlingen aantrekken? De initiële vraag was gericht op een wervingscampagne, maar door de juiste vragen te stellen werd duidelijk dat de sleutel tot succes lag in het herdefiniëren van de basis. Zo gingen we aan de slag met de identiteit en kernwaarden van het Maaswaal College.

Terug naar de basis

Het Maaswaal College begreep dat het essentieel was om eerst terug te gaan naar de basis. Door middel van doelgerichte vragen werd de focus verlegd naar de kern van het Maaswaal College. Wie zijn we? Waar staan we voor? En wat willen we uitdragen? Deze fase was van cruciaal belang om te begrijpen waarom een leerling voor het Maaswaal College wil kiezen.

 

Aan de slag

We hebben onze eigen strategische methode, “De Vertraagde Versnelling”, ingezet om een diepgaand begrip en blijvende kennis te bevorderen, waardoor het Maaswaal College zich blijvend onderscheidt. Deze aanpak omvatte verschillende stappen om de vernieuwde koers te implementeren:

 

 1. Het herijken en verrijken van de missie en visie om beter aan te sluiten bij de behoeften van leerlingen en ouders/verzorgers. Hierbij hebben we ook de ambities vastgelegd.
 2. Identificeren en communiceren van kernwaarden die de basis vormen voor dagelijks onderwijs en interacties binnen de scholengemeenschap.
 3. Ondergaan van een rebranding om een frisse uitstraling te presenteren die beter resoneert met de doelgroep.
 4. Lancering van een nieuwe website en creatie van een aantrekkelijk magazine om het Maaswaal College bij toekomstige leerlingen te profileren en de trots van de gemeenschap te delen.

 

En het resultaat?

 • Rebranding: Een nieuwe missie & visie
 • Gloednieuwe website afgestemd op moderne esthetiek en functionaliteit
 • Succesvolle lancering van hun eigen magazine
 • Nieuwe leerlingen!

De sleutel tot duurzaam succes

Hoewel het oorspronkelijke doel dus was om meer leerlingen aan te trekken, ging de casestudy verder dan dat. De vernieuwende koers die het Maaswaal College heeft genomen, illustreert dat het herdefiniëren van identiteit en waarden de sleutel kan zijn tot duurzaam succes. De ‘Vertraagde Versnelling’ benadering, samen met de geïmplementeerde veranderingen, creëerde een aantrekkelijke omgeving voor nieuwe leerlingen en versterkte ook de bestaande banden binnen de schoolgemeenschap. Het Maaswaal College staat nu niet alleen voor onderwijs, maar voor een gemeenschap die gedreven wordt door gedeelde waarden en een visie op duurzaam leren en groeien.

Ook een rebranding?

Wil jij ook de online aanwezigheid van jouw bedrijf verbeteren of je merk een frisse start geven?

  Op de hoogte blijven?

  Iedere maand sturen wij een nieuwsbrief uit met tips, inspiratie en ontwikkelingen. Zo hoef je er niet naar op zoek! Handig toch?

  REAL Concepts

  REAL Concepts BV
  Beekhuizenseweg 11
  6881 AA, Velp
  +31 (0)26 – 31 90 160
  verbinders@realconcepts.nl

  Social

  Kijkje achter de schermen? Volg onze socials!

  Partners