Skip to content
Wij zoeken nieuwe collega's! Bekijk onze vacatures
Ontdek en versterk met de Cultuurwaardenscan

Het belang van cultuur

Cultuur, het is bijna een trendwoord. Iedereen heeft er zijn mond vol van. En volgens ons volkomen terecht. In de dynamische wereld van organisaties is cultuur vaak een ontastbaar maar cruciaal element. Vergelijkbaar met een rivier is cultuur altijd in beweging en verandert het continu. Om deze ongrijpbare essentie van een organisatie vast te leggen en te begrijpen, hebben wij samen met twee antropologen de Cultuurwaardenscan ontwikkeld. Deze tool helpt organisaties hun huidige cultuur vast te leggen en te versterken.

Wat is de Cultuurwaardenscan?

De Cultuurwaardenscan is een evidence-based instrument dat de bestaande cultuur van een organisatie inzichtelijk maakt door 64 positieve cultuurwaarden te rangschikken. Waarom focussen we op positieve waarden? Omdat het essentieel is te kijken naar wat er wel is en je vooral niet de nadruk wilt leggen op het negatieve.

Hoe werkt het?

De scan is eenvoudig en anoniem in te vullen op elk apparaat. Het invullen ervan neemt niet meer dan 15 minuten in beslag. Naast het vastleggen van de huidige cultuur, vragen we medewerkers ook welke cultuurwaarden zij meer zouden willen zien. Deze waardevolle input helpt bij het creëren van draagvlak en het faciliteren van gewenste veranderingen binnen de organisatie.

Analyse en resultaten

De verzamelde data wordt grondig geanalyseerd, waarbij de 64 cultuurwaarden worden gerangschikt. De top 10 waarden worden in een dynamisch cultuurmodel geplaatst. Dit model geeft inzicht in hoeverre de huidige cultuur de ambities van de organisatie ondersteunt of waar er nog verbeterpunten liggen.

Waarom is dit belangrijk?

Een sterke, positieve cultuur is de sleutel tot succes voor elke organisatie. Het verhoogt de tevredenheid en betrokkenheid van medewerkers, wat leidt tot betere prestaties en innovatie. De Cultuurwaardenscan biedt helder en objectief inzicht in de huidige cultuur en gewenste veranderingen, waardoor organisaties strategisch kunnen werken aan een betere toekomst.

Conclusie

De Cultuurwaardenscan is een krachtig hulpmiddel voor elke organisatie die haar cultuur wil begrijpen. Door een helder beeld te krijgen van de huidige cultuur en de gewenste veranderingen, kan de scan een cruciale rol spelen in het realiseren van uw bedrijfsdoelen.

Meer weten? We gaan graag met je in gesprek.

Kimberley Las van Bennekom
Kimberley omarmt projecten klein en groot. Met haar ervaring als marketeer weet ze altijd de verbinding met doelgroepen te maken. Ze zorgt niet alleen voor een hands-on aanpak maar weet ook de strategische doorvertaling te maken. Zit de werkdag erop? Dan kijkt ze graag series en films met een reep chocolade en een goed glas wijn.

Op de hoogte blijven?

Iedere maand sturen wij een nieuwsbrief uit met tips, inspiratie en ontwikkelingen. Zo hoef je er niet naar op zoek! Handig toch?

REAL Concepts

REAL Concepts BV
Beekhuizenseweg 11
6881 AA, Velp
+31 (0)26 – 31 90 160
verbinders@realconcepts.nl

Social

Kijkje achter de schermen? Volg onze socials!

Partners