Skip to content
Inspiratiesessies Inside Out Storytelling. Bekijk hier de beelden
Blogpost

What the flock?!

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen, zonder dat je het wist hoe het heette: Flock printing. Dit is namelijk een bepaalde techniek waarbij je een dun laagje flock/viscose aanbrengt op papier of textiel, zoals op een T-shirt! Zo krijg je een velours-achtig effect. Misschien heb je nu wel zo’n T-shirt aan?! Benieuwd waar het ook vaak voor wordt gebruikt en voor welke producties wij het aanraden? Wij leggen het uit!

In het kort

Flock printing is een bepaalde techniek waarbij je een dun laagje flock/viscose aanbrengt op papier of textiel. Flockdruk ziet er velours-achtig uit en geeft een luxe-uitstraling aan jouw eindproduct! Dit effect is vergelijkbaar met alcantara of suède. Flock printing is dus het gebruiken van flock/viscose op diverse producten.

Wat is ‘’Flock’’ nou eigenlijk? Flock bestaat uit kleine kunststofhaartjes die door middel van statisch elektriciteit rechtop op het product worden gelijmd. Flock printing is een bepaalde techniek waarbij je een dun laagje flock / viscose aanbrengt op papier of textiel. Als eerste wordt er een lijmlaag in een bepaald design aan gebracht. Als dit is gebeurd, wordt in een elektrisch veld de flockvezel rechtstreeks naar beneden in de lijm-laag geschoten.

In principe kunnen alle natuurlijke en kunstmatige vezels op alle voorkomende ondergronden worden toegepast. Gebruikelijk zijn vezels van katoenkunstzijdepolyamide en polyester. Bij het elektrostatische ‘bevlokken’ dienen de toegepaste vezels geleidend te zijn en de vezels moeten op de ondergrond te verlijmen zijn.

De lengte van de vezel is vaak maak een paar millimeter, dit vanwege het knikgevaar (breken) van de vezel. Hoe dunner de vezels des te zachter voelt het ‘bevlokte’ oppervlak aan!

Waar kunnen we het van kennen?

Het komt voort uit het textiel waar het veel wordt gebruikt op bijvoorbeeld T-shirts. Ook kunnen we het herkennen van de rallysport. Het aanbrengen van deze vezels op het dashboard van de auto zorgt er namelijk voor dat de rijder en coördinator niet worden verblind door weerkaatsend zonlicht dat op het dashboard valt. Het is een eenvoudige en goedkope manier om het probleem te verhelpen, én het ziet er nog eens gaaf uit!

Aanrader!

Waarvoor wij Flock printing gebruiken? Om een extra luxe uitstraling te creëren op omslagen van boeken of ‘’geschenk’’ verpakkingen. Het krijgt een bepaalde look & feel, waarmee je product er echt uitspringt!

Ben je benieuwd naar deze gave methode en zou je graag de mogelijkheden willen bespreken? Dat kan! Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Avatar foto
Sophia Schreuder
De appel valt niet ver van de boom. Ook bij Sophie stroomt het marketingbloed door haar aderen. Sophia (Schreuder) krijgt energie van creatieve en uitdagende projecten. De droom van de klant waarmaken en hierbij de wensen van de klant meenemen in een full service marketing expierence is wat zij het liefste doet. Het snel schakelen en snel werk kunnen leveren zonder dat dit ten kosten gaat van het resultaat maken haar een echte aanwinst.

Op de hoogte blijven?

Iedere maand sturen wij een nieuwsbrief uit met tips, inspiratie en ontwikkelingen. Zo hoef je er niet naar op zoek! Handig toch?

REAL Concepts

REAL Concepts BV
Beekhuizenseweg 11
6881 AA, Velp
+31 (0)26 – 31 90 160
verbinders@realconcepts.nl

Social

Kijkje achter de schermen? Volg onze socials!

Partners